Grib fat i hinanden og kom ud over stepperne

I Danmark er vi nu flere overvægtige end undervægtige. Dette viser sundhedsstyrelsens rapport om helbred fra 2017. Rapporten har til formål at kortlægge danskernes generelle sundhedstilstand og herved skabe en national sundhedsprofil.

Overvægt er stigende i den danske befolkning

Set med sundhedsfaglige briller er rapporten nedslående, specielt fordi at antallet af overvægtige er stigende og vi spiser mere usundt end seneste rapport fra 2013. Ligeledes bekræfter rapporten myten om at, sundhed ikke er ligeligt fordelt, men fastslår at et lavere uddannelsesniveau, oftest er lig med dårligere kostvaner, mindre fysisk aktivitet og resultere i flere overvægtige.

Danskerne er blevet mere inaktive

Denne negative udvikling sker på trods af et øget antal af sundhedskompagnier og et øget fokus på både fysisk aktivet og kost, så hvor skal årsagen findes? Grundet det øgede fokus på sundhed, er det nok de færreste danskere som er i tvivl at motion, frugt og grønt er godt for dit helbred. Udover at kunne konstatere at vi spiser mere usundt, konkludere rapporten at knap hver 3. dansker ikke lever op til World Health Organization(WHO) anbefalinger om fysisk aktivitet.

Manglende kost og motion

Vi spiser altså for usundt og dyrker for lidt motion. Hvilket måske er en naturlig udvikling i forbindelse med, at vi er længere på arbejdet og mange derfor ikke orker eller har energi til at motionere efter en lang arbejdsdag. WHO anbefaler at man ugentligt er fysisk aktivt i 2.5 time. Dagligt svarer dette til ca. 20 minutter, eller ca. en time 3 gange ugentligt.

Ud af de adspurgte danskere, som svarede at de ikke fik motioneret det de burde om ugen, svarede 71%, 71 PROCENT, at de ønsker at være mere aktive og dyrke mere motion. Endnu engang må vi altså spørge os selvom, hvorfor vi ikke får motioneret det vi skal, når så mange gerne vil motionere. Mulige forklaringer på dette kunne være, at man ikke ved hvordan eller hvor man skal starte, man ikke har lyst til at motionere alene, skader eller andre problemstiller holder en tilbage.

Få hjælp til at komme igang 

Har man ikke ide om hvordan eller hvor man skal starte for at komme i gang med at motionere, kan man tage opsøge professionel hjælp. Hos det lokale træningscenter eller idrætsforening kan du forhøre dig om tilbud eller få forslag til aktiviteter som interessere dig. Hos din lokale fysioterapeut, diætist eller personlige træner kan du få hjælp til at komme i gang eller få lagt et skræddersyet program der passer til dig.

Der er altså masser af muligheder, så kender du nogen der har svært ved at komme i gang med at motionere, eller har du en god kammerat som man gerne vil motionere sammen med, så grib nu fat i hinanden og kom ud over stepperne, for vi har i sidste ende alle sammen et ansvar for hinanden.

Tilbuddene er mange og du kan bla. træne Pilates som er skånsom og effektiv trænng for ryg og mave. Du kan træne i vand også kaldet bassin -træning,  deltage i styrke-og motions hold, HIIT træning, Fit med din babyeller mere diagnose specifik træning som GLA:D ryg og GLA:D knæ/hofte, og Dans med parkinson her på klinikken. 

 

  Ring +45 9895 1721