Kejsersnit
Hvad er kejsersnit
Et kejsersnit er et kirurgisk indgreb gennem livmodervæggen for at forløse et barn inden den naturlige fødsel- eller hvis der er fare for moderens eller barnets liv ved at fortsætte graviditeten. Kejser snit kan foretages planlagt eller akut.
Hyppigheden af kejsersnit i Danmark har gennem de sidste 10 år været næsten konstant på 20-21 %.
komplikationer efter kejsersnit
Efter et kejsersnit kan langt de fleste tage hjem få dage efter. Da et kejsersnit basalt set er en operation, vil der kunne opstå samme komplikationer som efter enhver operation.
Det vil sige, at der er lidt større risiko for blødninger og infektioner. Det handeler derfor om efter et kejsersnit, at behandle sit ar så godt som muligt, så det heler optimalt.
Du må ikke løfte din baby de første dage efter din fødsel og op til 6 uger efter din fødsel må du kun løfte hvad der svarre til din babys vægt. Det kræver derfor en del planlægning den første periode efter et kejsersnit.
Arvæv og kejsersnit
Arvæv kan give kroniske smerter i bækkenet. Arvæv i mellem en bevægelig struktur og bughindn kan give smerter. Arvævet kan trække i bækkenet således at der opstår dysfunktioner i led og dermed smerter.
Du skal blive dus med dit ar og du skal behandle det korrekt fra starten for at undgå komplikationer. Når du behandler dit ar korrekt minimerer du risikoen for at få grimme ar du skal leve med resten af livet.
Fysioterapi og kejsersnit
Er der opstået komplikationer eller er du nervøs for selv at sætte igang med din ar- behandling kan du kontakte vores bækkenklinik.